Մի քանի մրգեր, որոնք դուք երբևէ չեք փորձել
ՎիդեոՄրգերը մարդու օրգանիզմի համար ունեն առողջարար ու կենսական նշանակություն: Աշխարհի տարբեր անկյուններում աճում են բազմազան անուշահամ մրգեր, որոնցից շատերին մենք նույնիսկ ծանոթ չենք:
Press24.am կայքը ձեր ուշադրությանը կներկայացնի մի քանի մրգեր, որոնք այդքան էլ տարածված չեն, սակայն շատ համեղ են և արժե փորձել:
1.Կիվանո
Կիվանոն գեղեցիկ ու յուրօրինակ տեսք ունեցող պտուղ է, որը աճում է Աֆրիկայում: Պտուղն ունի վառ նարնջագույն բծավոր մաշկ, որը իր մեջ պարունակում է դեղին և կանաչ սերմեր: Այս միրգը ունիթթու վարունգի համ:
2. Կրքի միրգ
Փոքր, գոլֆի գնդիկի մեծության մրգեր են:Կարմիր կամ դեղին գույն են ունենում և կոշտ կեղև: Մրգի մեջ առկա են սերմեր, որոնք սովորաբար հանվում են գդալի միջոցով: Կրքի մրգի հայրենիքը Հարավային Ամերիկան է, բայց այն այժմ աճեցվում է ամբողջ աշխարհում:
3. Թամարիլո
Ձվի տեսքով այս պտուղը տտիպ համ ունի: Միջուկը կարելի է համտեսել գդալով: Թամարիլոյի հայրենիքը Հարավային Ամերիկան է: Այն հատկապե ստարածված է Էկվադորի Գալապագոսյան կղզիներում, որտեղ այն ջուրն ու շաքարավազն էր խառնվում և հյութի մեջ լցնում:
4. Ունաբ սովորական
Օվալաձև և քաղցր կարմիր պտուղ է, որը, այսպես ասաց, կնճռոտվում է, երբ լիարժեք հասունանում է: Հայրեինքը Չինաստանն է, բայց այժմ այն աճեցվում է ամբողջ աշխարհում:
5.Չեռիմոյա
Հարավային Ամերիկայում է աճում: Պտուղը լցված է փափուկ, կաթնաշոռի նման սպիտակ մսով, որի հետևանքով էլ այն ստացել է «խնձորի եփած հյութ» մականունը: Կարելի է ասել, որ նրա համը նման է բանանի ու արքայախնձորի խառնուրդին: